Polske skoler lukker mandag på grund af strejker

  laerer_strejke

  Polske skoler lukker formentlig mandag, da lærernes organisationer fredag sidst på eftermiddagen meddelte, at alle forhandlingerne med regeringen var afsluttet uden resultat. Lærerne afviser også et ny forsøg på mægling søndag aften. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens stærke lærerorganisationer har netop meddelt, at de strejker fra på mandag, efter at forhandlinger med regeringen brød sammen.


  De polske skoler lammes fra mandag af strejker. Det er lærerne i Polen der netop har meddelt, at de varslede strejker fra den 8. april vil blive iværksat.

  Efter forhandlinger fredag eftermiddag sagde repræsentanter for den polske lærerforening (ZNP) og fagforeningen Forum (FZZ) i en fælles erklæring:

  Regeringens forslag til dato giver intet grundlag for at afværge den lovlig varslede strejke. Strejken begynder den 8. april.

  Dermed er tidligere statsminister, nuværende vicestatsminister Beata Szydlo forsøg på at finde en løsning endt uden resultat.

  Penge fra Gdansk

  I Gdansk har bystyret enstemmigt besluttet at trodse regeringens linje, og har fundet penge til at indfri lærerne krav i byen.

  Valg forude

  Da Polens regering er under pres, ikke mindst på grund af de kommende valg, var det ventet at lærerne fik de forbedringer de pegede på. Timingen er uheldig, da der i de kommende uger er eksamener, som nu med al sandsynlighed ikke bliver gennemført. Alligevel har regeringen dog lovet, at gennemfører alle prøverne af de polske skolebørn uden lærernes hjælp.

  Fagforeningerne har også afvist et forslag fra regeringen, om at mødes søndag aften. Lærerne går i strejke mandag morgen.