Populær polsk kult-gruppe for første gang i København

  ksiezyc

  Den polsk kultgruppe Ksiezyc begyndte at give koncerter i den polske hovedstad Warszawas gader i begyndelsen af 1990’erne og udgav sit første album i 1996. PR-foto.


  KØBENHAVN: Den polske musikgruppe Ksiezyc spiller sin første koncert i Danmark nogensinde i marts.


  Den polske musikgruppe Ksiezyc, der betyder ’måne’ på polsk, giver næste lørdag sin første koncert i Danmark på spillestedet Global i København.

  Startede i Warszawas gader

  Ksiezyc er kendt for sin psykedeliske og mystiske musik. Gruppen startede med at give koncerter i den polske hovedstad Warszawas gader i begyndelsen af 1990’erne og udgav sit første album i 1996.

  Kult-gruppe

  Efter udsendelsen af det første album fik gruppen kultstatus både i og uden for Polen, og de er kendt for en eksperimenterende stil, der indeholder alt fra folkemelodier til psykedeliske klange og elektronisk musik.

  Efterspurgt album

  Albummet, der siden har været svært at opdrive, har opnået stor kultstatus, ikke kun i Polen, men også i eksperimenterende musikkredse verden over. Og albummet har da også en nærmest besættende og tidløs kvalitet med musik, der trækker på gamle slaviske folkemelodier, religiøse hymner, psykedeliske mantraer og obskure ritualer, men også på eksperimenterende ambient og avantgarde.

  Genopstod efter 20 år

  Helt i tråd med bandets gådefulde karakter forsvandt de nærmest fra jordens overflade efter at have givet verden det forunderlige debutalbum. For få år siden genopstod de dog, både for at indspille det nye album “Rabbit Eclipse”, der på fornem vis tager tråden op fra den 20 år gamle debut, men også for at spille en række roste koncerter på vigtige festivaler som OFF Festival i Polen, Kraak Festival i Belgien og Huddersfield Contemporary Music Festival i England.

  Totaloplevelse

  Live er Ksiezyc en totaloplevelse, hvor gamle folkemusikalske instrumenter og elektroniske klange flettes sammen, ligesom der trækkes på både avantgarde-performance og det rituelle. Et mystisk univers, der formfuldendt bindes sammen af de to vokalister Agata Harz og Katarzyna Smoluk, som sammen skaber en unik klang. Ud over dem består bandet af Robert Niziński (fløjter, keyboards), Lechoslaw Polak (harmonika, keyboards, synthesizers) samt Remigiusz Mazur Hanaj, der spiller båndsløjfer og også står for bandets lyriske univers.
  Spillestedet Global

  Koncerten i København spilles lørdag den 4. marts klokken 21 på spillestedet Global i København og er arrangeret i fællesskab med Festival of Endless Gratitude og Den Polske Ambassade.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Koncert 4. marts