Poznan nomineret som smarteste turistby i Europa

poznan_smart_by_jens_moerch_polennu

Det populære gamle torv i centrum af Poznan er et af byens mange samlingspunkter for turister og de lokale. Nu har hele Europa fået øje på Poznan. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

LÆS  Polen vil ud af konvention om vold mod kvinder

POZNAN: Polens femte største by er nomineret til prisen European Capital of Smart Tourism 2019, som er en ny pris der uddeles af EU.

LÆS  Danske fodbolddrenge er i Poznan for at træne

Ti byer er med i slutspurten om at være en af Europas smarteste turistbyer. En af dem er polske Poznan – Polens femte største by, der ligger lige midt mellem Warszawa og Berlin.

Titlen som Europas smarteste turistby, er baseret på kriterier som miljøbevidsthed, bæredygtighed, tilgængelig sammen med digitalisering, kultur og kreativitet. Poznan er udover at være en moderne storby, også en by der emmer af historie og som byder på en lang række naturoplevelser. Poznan anse af nogle som den første polske by, og byen har været regeringsby.

Poznan er nomineret til hovedprisen sammen med Bruxelles, Helsinki, Tallinn, Lyon og Malaga.

LÆS MERE
Polennu.dk: Poznan for begyndere

Ifølge det polske dagblad Rzeczpospolita besøgte 2,3 millioner turister Poznan sidste år. Turister stod for 900.000 overnatninger, hvilket er en fremgang på 8 procent i forhold til året før.

Danskere i Poznan

Mange danskere har også fundet vej til Poznan, efter at Billund Lufthavn åbnede en direkte lavprisforbindelse med Wizz Air sidste år, ligesom man dagligt via Warszawa kan komme til byen fra Jylland. Der er også lavprisfly fra Malmø til Poznan, ligesom der er direkte forbindelse til byen fra København.

LÆS  Ny bundplacering til Polen i demokrati analyse

Europas turistdag

Vinderne af konkurrencen offentliggøres den 7. november, på den europæiske turistdag.

LÆS  Polen vil ud af konvention om vold mod kvinder