Pælens_præsident_i_Georgien

BATUMI: Polens præsident Bronisław Komorowski har indledt et seks dages besøg i det sydlige Kaukasus.Polens præsident Bronisław Komorowski og hans frue, lagde blomster ved Lech Kaczynski promenaden i den georgiske badeby Batumi, der er regional hovedstad for en region i Georgien ud til Sortehavet.

Besøget i Georgien er første trin af en seks dages rundrejse i Sydkaukasus.

Lech Kaczynski

Da Lech Kaczynski omkom ved flystyrtet i Smolensk, Rusland, blev mange veje i Georgien opkaldt ham. Promenaden i den georgiske badeby er bare en ud af mange.

Georgisk kollega

Den polske præsident mødtes også med sin georgiske kollega, Mikhail Saakashvili, i Batumi ved Sortehavet. De to drøftede Georgien vej til integration i EU og NATO.

Økonomisk forum

Bronislaw Komorowski og hans kone er rejst videre til Tbilisi i dag, hvor præsidenten tager del i et polsk-georgisk Economic Forum.

Styrket samarbejde

Siden den georgisk-russiske konflikt i 2008, har Polen og Georgien styrket både diplomatiske og forretningsmæssige forbindelser, siger førstesekretær ved den polske ambassade i Georgien Piotr Burzynski.

Ambassadesekretæren oplyser endvidere, at det hovedsagligt er kemikalier og fødevarer, og samarbejde indenfor bygge-og anlægssektoren, der fylder i samarbejdet.