pædofil register duda
Den polske præsident Andrzej Duda var vred, da han talte dunder mod dommerstanden og EU på hans valgkampsturne i den lille polske by Zwolen. Foto: Krzysztof Sitkowski, KPRP.

WARSZAWA: De nye love om domstolene bliver gennemført som planlagt, siger Polens præsident Andrzej Duda.

LÆS  Polen mister vigtig støtte for nyt samarbejde

Den polske præsident Andrzej Duda er vred over den internationale kritik af Polens seneste retsreformer. I en tale i den lille polske by Zwolen, sagde den polske præsident, at ingen der taler et fremmed sprog, skal give instrukser til Polen om polske forhold.

– Jeg vil gøre det helt klart, at vi vil ikke tvinges til at følge instrukser på fremmedsprog, om vores system, om det vi skal lave i Polen, og hvordan vi forvalter Polen, sagde Duda.

Dommerne, EU og Polen

– Ja, vi er i Den Europæiske Union, men frem for alt er vi i Polen,” fortsatte Duda. Og trods voldsom kritik af retsreformerne, gør det ikke indtryk på den polske præsident.

– På trods af angrebene på de nuværende myndigheder i Polen og fra udlandet – de udenlandske interventioner … så bliver reparationen af retssystemet gennemført som planlagt. De sorte får blandt dommerne skal fjernes, sagde Duda.

 

 

 

LÆS  Nye britiske pas laves til lav løn i Polen

LÆS  Frankrigs præsident bekymret over polske retsreformer