pædofil register duda
Den polske præsident Andrzej Duda var vred, da han talte dunder mod dommerstanden og EU på hans valgkampsturne i den lille polske by Zwolen. Foto: Krzysztof Sitkowski, KPRP.

WARSZAWA: De nye love om domstolene bliver gennemført som planlagt, siger Polens præsident Andrzej Duda.

LÆS  Statsminister: EU-penge til Polen uden betingelser om retsstat

Den polske præsident Andrzej Duda er vred over den internationale kritik af Polens seneste retsreformer. I en tale i den lille polske by Zwolen, sagde den polske præsident, at ingen der taler et fremmed sprog, skal give instrukser til Polen om polske forhold.

– Jeg vil gøre det helt klart, at vi vil ikke tvinges til at følge instrukser på fremmedsprog, om vores system, om det vi skal lave i Polen, og hvordan vi forvalter Polen, sagde Duda.

Dommerne, EU og Polen

– Ja, vi er i Den Europæiske Union, men frem for alt er vi i Polen,” fortsatte Duda. Og trods voldsom kritik af retsreformerne, gør det ikke indtryk på den polske præsident.

– På trods af angrebene på de nuværende myndigheder i Polen og fra udlandet – de udenlandske interventioner … så bliver reparationen af retssystemet gennemført som planlagt. De sorte får blandt dommerne skal fjernes, sagde Duda.

 

 

 

LÆS  Europa-Parlamentet: Brug alle værktøjer mod Polen

LÆS  Polens præsident siger ja tak til EU-milliarder