Præsident og statsminister årets politikere i Polen 2011

  Polens_statsminister_Donald_Tusk,_og_den_polske_præsident_Bronislaw_Komorowski_årets_politiker_2011

  Polens statsminister Donald Tusk, og den polske præsident Bronislaw Komorowski er de mest populære politikere i Polen lige nu. Foto: Wojciech Grzedzinski, prezydent.pl


  WARSZAWA: Polens statsminister Donald Tusk, og den polske præsident Bronislaw Komorowski, opnår lige stor tilslutning som årets politiker 2011.


  Præsidenten og statsministeren, der begge har rødder i Borgernes Platform (PO), er de mest populære politikere i Polen lige nu, viser den årlige undersøgelse fra CBO, der fører til kåringen af årets politiker. Tusk og Komorowski opnåede begge tilslutning fra 11 procent af polakkerne.

  Fem procent af polakkerne mente at oppositionslederen, Jaroslaw Kaczynski skulle have titlen.

  Sikorski nummer fire

  Over halvtreds politikere var navngivet, men kun seks af dem med to eller flere procent af de adspurgte.

  Udenrigsminister, Radoslaw Sikorski kom inde på en fjerde plads med 3 procent, skarpt efterfulgt af lederen af Palikot Bevægelsen, der er en udbryder fra PO, der overraskede ved valget den 9. oktober.

  Merkel mest populær

  På listen over underlandske politikere, finder 19 procent af polakkerne, at den tyske kansler Angela Merkel er bedst. Kun 8 procent peger på den amerikanske præsident Barack Obama, der besøgte Polen i maj.

  Flertal uden kandidat

  Hele 52 procent af polakkerne har ikke noget bud på hvem, der er årets bedste politikere, hvilket er et udtryk for den politikerlede der hersker i Polen. Næste halvdelen i gruppen sagde direkte, at ingen polske politikere fortjente den titel eller hæder for deres indsats.