Præsidenten har udskrevet valg: Søndag den 15. oktober

polakkers syn på
Polens præsident Andrzej Duda har som ventet udskrevet parlamentsvalg til afholdelse søndag den 15. oktober – dagen før mindedagen for den afdøde polske pave Johannes Paul II. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens præsident Andrzej Duda har tirsdag udskrevet valg til afholdelse den 15. oktober – dagen før mindedag.

LÆS  Seneste måling: Regeringspartiet overhalet af oppositionen

Polens præsident har tirsdag eftermiddag udskrevet parlamentsvalg til afholdelse søndag den 15. oktober. Valgdatoen er ikke overraskende, da partiformand Jaroslaw Kaczynski allerede i sidste måned ønskede netop den dato.

Valg den 15. oktober

polennu.dk skrev da også tilbage i foråret, at 15. oktober vil være en sandsynlig valgdato, da det er dagen før dagen til minde om den afdøde polske pave Johannes Poul II. Det kom efter at der blev offentliggjort en kritisk film om den tidligere paves manglende handling i pædofili-sager i hans tid som biskop i Krakow.

LINK: Mere om mindedagen for pave Johannes Paul II

I formiddag skrev det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP, at præsidenten ville udskrive valget til den 15. oktober. Det er nu blevet bekræftet.

Polakkerne skal vælge 460 medlemmer til parlamentets underhus Sejmen, og 100 medlemmer til overhuset Senatet.

Valg søndag den 15. oktober i Polen. Men så længe behøver du ikke at vente for at gøre noget. Du kan bruge ventetiden med at hjælpe os på vej med et lille økonomisk bidrag. Du kan gøre det med et engangsbidrag på f.eks. DKK 200,00 – DKK 500,00. På den måde er du også med til at udbrede og øge kendskabet til Polen i Danmark.

 

LÆS  Parlamentsvalg og folkeafstemninger samme dag

 

LÆS  Seneste måling: Regeringspartiet overhalet af oppositionen