Præsidenten lover feriepenge til alle polske børn

Polens præsident og præsidentkandidat Andrzej Duda har på sin valg turne lovet en turist-voucher på 500 zloty til alle polske børn for at støtte den kriseramte turistindustri i Polen. PR-foto.

STALOWA WOLA: Præsident – og kandidat – Andrzej Duda vil give alle polske børn en voucher på 500 zloty til oplevelser i sommerferien for at støtte turismen. Men det er ikke sikkert at det bliver til denne sommer.

LÆS  NIK: Præsidentvalget var i strid med forfatningen

Præsidentvalgkampen forud for valget den 28. juni i fuld gang, trods corona-truslen. Kandidaterne er på valg turne, og den polske præsident Andrzej Duda var lørdag nået til Stalowa Wola. Her lovede han, at der skulle gives en turist-voucher på 500 zloty til hvert polsk barn, for at støtte den nødlidende turistindustri.

Den polske præsident ville dog ikke love at de 500 zloty voucher kunne bruges de kommende måneder, men lovede at der ville komme flere informationer om denne særlige 500 plus ferie ordning, i løbet af de kommende dage.

En af hans modkandidater, Rafal Trzaskowski var i Zakopane og talte med skisports-instruktører. Her hørte han om turistbranchens bekymringer.

– Problemet er stort, og svært at løse. Jeg hørte de samme bekymringer ved den polsk-tyske grænse. Problemet er, at turist branche er blevet overladt til sig selv af den polske regering og af præsidenten, sagde Trzaskowski, der ikke tror på at Andrzej Dudas ide med de 500 zloty til børn løser turistindustriens alvorlige problemer.

rafal_trzaskowski_borgmester_warszawa_2018
Præsidentkandidat Rafal Trzaskowski, fra Polens største oppositionsparti Borgernes Platform (PO).

Ingen planer for turisme

– Der er desværre ingen konkrete planer, sagde præsidentkandidat Rafal Trzaskowski, fra Polens største oppositionsparti Borgernes Platform. Han er dog ikke formel kandidat endnu, da han som helt ny kandidat har fået frem til den 10. juni til at samle de nødvendige 100.000 underskrifter. Ifølge vores kilder er underskrifterne indsamlet, men underskriftindsamlingen fortsætter på uformindsket styrke frem til afleveringsfristen.

LÆS  Parlament vedtager ny lov om tilskud til varme

Der er præsidentvalg i Polen søndag den 28. juni og med en eventuel anden valgrunde 14 dage senere.

Læs mere om præsidentvalget i Polen på dansk!
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  Parlament vedtager ny lov om tilskud til varme