Præsidentens mor ved ikke at hendes søn er død


  WARSZAWA: Præsidentens tvillingebror reddede livet fordi deres mor var syg. Jadwiga Kaczynski er så syg, at hun endnu ikke er informeret om sin søn og svigerdatters død.


  Læger i Forsvarsministeriets Hospital i Warszawa, hvor Jadwiga Kaczynska er indlagt, har frarådet at moderen får fortalt, at hendes søn er omkommet.

  Jadwiga Kaczynska lider af en kronisk lungesygdom der betyder, at hun ikke selv kan trække vejret, og hendes tilstand er blevet forværret på det seneste.

  Reddede livet

  Moderens sygdom var den direkte årsag til at Jaroslaw Kaczynski, lederen af PIS partiet og tidligere regeringschef, reddede livet fra den tragiske ulykke i Smolensk ved Katyn, hvor mindst 96 højtstående polakker omkom. Han skulle have været med på dødsflyet, men aftale med sin bror, at han blev hjemme på grund af moderens sygdom.

  Hvor er Lech?

  Moder Kaczynski undre sig over hvorfor hendes søn Lech ikke besøger hende.

  – Jadwiga spørger altid, hvor Lech er, siger en nær ven af den afdøde præsident, Adam Bielan, der også er medlem af Sejmen. Det ventes at Jaroslaw vil fortælle moderen om sin søns død en af de nærmeste.