Præsidentvalg udskrives onsdag med valgdato i juni


  WARSZAWA: Præsidentvalget udskrives på onsdag, den 21. april, oplyser de polske myndigheder. Datoen kan have stor betydning for valgresultatet.


  Polen skal vælge ny præsident, efter at Lech Kaczynski styrtede i døden med sit fly og 95 andre højtstående polakker i Smolensk ved Katyn i Rusland.

  Valget vil blive udskrevet på onsdag, den 21. juni oplyser det fungerende statsoverhoved, formand for Sejmen og kandidat til præsidentvalget for regeringspartiet, Bronislaw Komorowski.

  Sympatistemmer

  Bronislaw Komorowski var, i en meningsmåling foretaget inden flystyrtet, Polens mest troværdige politikere foran regeringslederen Donald Tusk og udenrigsminister Radek Sikorski.

  Men sympatien for den nu afdøde præsident kan have betydning for resultatet. Derfor er det mest sandsynligt, at valgdatoen bliver sat med så lang tidsmæssig afstand til ulykken som overhovedet muligt.

  Rygter fra Reuters

  I et dokument, der er fremlagt i det polske parlaments underhus, Sejmen, nævnes den 13. juni og den 20. juni som datoforslag. Ifølge det britiske nyhedsbureau Reuters kilder bliver præsidentvalget holdt den 20. juni.

  Bronislaw Komorowski fører i de seneste meningsmålinger til præsidentvalget.