Priserne_på_nye_lejligheder_falder_i_Polen_polennu

Byerne Gdansk, Gdynia og Sopot – også kaldet Trebyen – er de eneste steder i Polen, hvor prisen på nye lejligheder er uændret i forhold til seneste kvartal. Billedet er fra havnefronten i Gdansk, hvor der er bygget mange nye lejlighedskomplekser. Foto: Iben Molgaard Madsen.


WARSZAWA: Priserne på nye lejligheder falder igen i de fleste byer i Polen.


Ejendoms-konsulentfirmaet Reas, der siden 2000 har analyseret det polske ejendomsmarked, oplyser i en ny analyse for tredje kvartal, at priserne på nye lejligheder i Polen er faldet med 1.400 zloty i gennemsnit i andet kvartal 2012.

Prisen for en kvadrart-meter ny lejlighed i Warszawa, er i gennemsnit på 6.400 zloty.

Poznan, Wroclaw og Lodz

Af en artikel i dagbladet Puls Biznesu fremgår det, at tendensen især er gældende i de polske byer Poznan, Wroclaw og Lodz.

Bygge-boom

Der er bygget mange boliger i Polen under opsvinget, men siden finanskrisens start har det været småt med kunder til de mange nye lejligheder i Polen.

Gdansk holder niveau

Alligevel er priserne uændrede i det attraktive område ”Trebyen” ud til Østersøen med cirka en million indbyggere. Trebyen er et fællesudtryk for de tre sammenvoksede byer Gdansk, Gdynia og Sopot.

Mest nybyggeri i Krakow

Reas rapporten viser også, at der for første gang i tre år, er et fald i udbuddet af nye lejligheder.

Krakow er den eneste by, hvor der er flere nye boliger i tredje kvartal i forhold til anden kvartal, viser undersøgelsen også.