Priserne steg 0,3 procent i oktober måned

    Polen har siden sommeren 2014 oplevet faldende forbrugerpriser på grund af Ruslands importforbud mod polske varer. Foto: Martin Bager, polennu.dk


    WARSZAWA: Priserne i Polen steg i oktober for første gang i tre måneder oplyser Polens Nationalbank


    Priserne på varer og tjenesteydelser steg i oktober med 0,3 procent i forhold til samme måned sidste år. Det oplyser Polens Nationalbank.

    Største stigning i tre måneder

    Prisstigningen i oktober var på 0,2 procent, hvis man sammenligner med måneden før, og det var den største prisstigning siden juli måned.

    De to foregående måneder har priserne derimod været faldende i Polen, oplyser nationalbanken.

    Priser uden brændstof og fødevarer

    Nationalbankens tal henviser til priserne på de varer, der viser den grundlæggende udvikling i den polske økonomi og for eksempel ikke medtager priserne på brændstof og fødevarer, der er afhængige af verdensøkonomien og vejret.

    Ser man på prisudviklingen for alle varer, så faldt priserne i oktober med 0,7 procent.

    Prisfald det seneste år

    Polen har siden sommeren 2014 oplevet faldende forbrugerpriser på grund af Ruslands forbud mod import af polske og europæiske varer.

    Den amerikanske bank Merrill Lynch forudså i sommer, at forbruger-priserne i Polen samlet vil falde med 0,5 procent i år, men stige med 1,5 procent i 2016, hvis udviklingen i polsk økonomi og politik fortsætter efter samme linje som hidtil.