Valuta:100 PLN koster 176,10 DKK
Tirsdag 21 januar 2020

Public service-tv i valgkamp for regeringspartiet

Studieværten på det statskontrollerede TVP, fortsatte mandag aften den massive kampagne for regeringspartiet, og med løse beskyldninger mod regiments modstandere. De statskontrollerede medier er lovgivningsmæssigt forpligtet til at være neutrale. Foto: NFP.
MedierWARSZAWA: De regeringskontrollerede og skatteyderbetalte tv-stationer er for alvor gået ind i valgkampen på regeringspartiets side. Der spredes nye løgne og beskyldninger mod regimets modstandere. Mandag aften var ingen undtagelse.
Af: Jens Mørch
26. august 2019 - 22:32

Det engelske magasin om Polen; Notes From Poland, skriver mandag, at halvdelen af aftenens sendeflade på det statskontrollerede TVP var fyldt med indslag til fordel for regeringspartiets valgkamp, og med hetz mod regimets modstandere.

Mandag var det blandt andet med oplysninger om, at polakkerne ikke stoler på oppositionen, og at det største oppositionsparti støtter en kompromitteret politiker. Og i bedste sendetid. Tv-stationen er forpligtet til at være neutral, men det er den ikke, skriver NFP.

Valg på vej

Der er valg til Polens parlament den 13. oktober, og regeringspartiet Lov og Retfærdighed er faldet i meningsmålinger efter talrige skandaler om overforbrug og misbrug af statens ejendom, ikke mindst misbrug af statens fly til private formål for regeringspartiets top.

De frie medier i Polen chikaneres af regeringen, og offentlige annoncører har fået forbud mod at bruge de frie medier. Sponsoratet og annoncer må kun gives til medier og organisationer, som er godkendt af regeringspartiet.

Obama fusk

Da den tidligere amerikanske præsident Barack Obama besøgte Warszawa i forbindelse med NATO-topmødet, rejste han en skarp og direkte kritik af Kaczynski-regimets brud på retsstaten og de demokratiske rettigheder. I TVP’s gengivelse, var Barack Obamas ord ændret til en stor ros til den polske ledelse.

Flere polske og udenlandske kommentatorer har sammenlignet public servicestationen TVP med stats-tv i Nordkorea. Aftenens tv-transmission for regeringspartiet har givet ny næring til den sammenligning.

I sidste uge henvendte et af de største frie medier i Polen, Gazeta Wyborcza, sig til medier verden over, men en appel og en advarsel om regimets kamp mod frie medier i Polen.

LÆS MERE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 22. januar 2020
05:00-06:00

Let regn

Let regn
3 °C

I dag, 22. januar 2020
06:00-12:00

Opholdsvejr

Opholdsvejr
5 °C

I dag, 22. januar 2020
05:00-06:00

Delvis skyet

Delvis skyet
-1 °C

I dag, 22. januar 2020
04:00-06:00

Skyet

Skyet
2 °C

I dag, 22. januar 2020
05:00-06:00

Opholdsvejr

Opholdsvejr
0 °C