Putins rockerbande på vej mod grænsen til Polen

putin_rocker_bande_polennu

Putins præsident Vladimir Putin sammen med sin nære ven, lederen af rockergruppen Nattens Ulve, Alexander Zaldostanov. Arkivfoto.

LÆS  Polens længste tunnel er åbnet ved Zakopane

WARSZAWA: Putins rockerbande, Nattens Ulve, er på vej til Polen på en ny provokationstur, selv om de er nægtet indrejse.

LÆS  Polens længste tunnel er åbnet ved Zakopane

Igen i år er Putins rockerbande, Nattens Ulve, på vej mod Berlin for at følge den Røde Hærs historiske vej til den tyske hovedstad i 1945.

Nægtet indrejse

Fredag fik Nattens Ulve besked på, at de ikke får lov at komme til Polen af myndighederne. Afslaget fik omgående det officielle Rusland til at kalde den polske ambassadør til en samtale.

Fortsætter mod Polen

– Vi holder os til planen, vi vil ikke ændre noget. I morgen får vi anbefalingerne fra vores Udenrigsministeriet, siger en talsmand for banden.

Røde Hær rute

– Men lige meget hvad, så er vi på vej mod den polske grænse – siger talsmanden Andrei Bobrowski til tv-stationen LifeNews. Turen skulle efter planen gå til Berlin via Hviderusland, Polen – herunder Auschwitz, Tjekket, Slovakiet, Tyskland, Tjekkiet til Prag og igen Tyskland.

Nationalister

Banden Nattens UIve er nationalistiske russere, og de er kendt for anti-jødiske aktiviteter og aktioner mod homoseksuelle. Gruppens leder Alexander Zaldostanov er blandt den russiske præsident Putins meget nære venner.

Bande til Krim

Nattens Ulve var også med i den russiske annektering af den ukrainske halvø Krim, og blev belønnet for sin indsats med store landområder i det besatte land.

LÆS  EU-støtte til polske landmænd efter fald i priser

Forsvarsminister: Med kampvogne

Da de tyske og polske myndigheder for et år siden også afslog motorcykelbanden at rejse ind i Polen, sagde den russiske forsvarsminister, at så var Rusland nød til at sende kampvogne med ind over grænserne sammen med motorcyklerne for at nå Berlin. Det blev dog ved truslen.

LÆS  EU-støtte til polske landmænd efter fald i priser