Putins rockerbande på vej mod grænsen til Polen

  putin_rocker_bande_polennu

  Putins præsident Vladimir Putin sammen med sin nære ven, lederen af rockergruppen Nattens Ulve, Alexander Zaldostanov. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Putins rockerbande, Nattens Ulve, er på vej til Polen på en ny provokationstur, selv om de er nægtet indrejse.


  Igen i år er Putins rockerbande, Nattens Ulve, på vej mod Berlin for at følge den Røde Hærs historiske vej til den tyske hovedstad i 1945.

  Nægtet indrejse

  Fredag fik Nattens Ulve besked på, at de ikke får lov at komme til Polen af myndighederne. Afslaget fik omgående det officielle Rusland til at kalde den polske ambassadør til en samtale.

  Fortsætter mod Polen

  – Vi holder os til planen, vi vil ikke ændre noget. I morgen får vi anbefalingerne fra vores Udenrigsministeriet, siger en talsmand for banden.

  Røde Hær rute

  – Men lige meget hvad, så er vi på vej mod den polske grænse – siger talsmanden Andrei Bobrowski til tv-stationen LifeNews. Turen skulle efter planen gå til Berlin via Hviderusland, Polen – herunder Auschwitz, Tjekket, Slovakiet, Tyskland, Tjekkiet til Prag og igen Tyskland.

  Nationalister

  Banden Nattens UIve er nationalistiske russere, og de er kendt for anti-jødiske aktiviteter og aktioner mod homoseksuelle. Gruppens leder Alexander Zaldostanov er blandt den russiske præsident Putins meget nære venner.

  Bande til Krim

  Nattens Ulve var også med i den russiske annektering af den ukrainske halvø Krim, og blev belønnet for sin indsats med store landområder i det besatte land.

  Forsvarsminister: Med kampvogne

  Da de tyske og polske myndigheder for et år siden også afslog motorcykelbanden at rejse ind i Polen, sagde den russiske forsvarsminister, at så var Rusland nød til at sende kampvogne med ind over grænserne sammen med motorcyklerne for at nå Berlin. Det blev dog ved truslen.