Rafal Majka er vinder af årets Tour de Polen

  rafal_majka_tour_de_polen_rundt_polennu

  Rafal Majka vandt den 71. udgave af Tour de Polen – Polen Rundt – og har er den første polak der vinder løbet siden 2003. Foto: Jakub Wozniak, gdansknu.dk.


  KRAKOW: For første gang i 11 år, har en polak indtaget sejrspodiets første plads på Tour de Polen. Rafal Majka har overrasket alt og alle.


  Den polske cykelstjerne Rafal Majka har overrasket alt og alle.

  Fantastisk sommer

  24-årige Rafal, der kører for Bjarne Riis holdet, Tinkoff-Saxo, har haft en uforglemmelig sommer. Vinder af den prikkede bjergtrøje under det prestigefyldte Tour de France i juli, og nu sejren på hjemmebanen i Polen – Tour de Polen – eller Polen Rundt.

  Nummer 12 nummer 1

  Rafal Majka blev godt nok kun nummer 12 i lørdagens enkeltstart på 25 km i Krakows gader, men samlet endte han som nummer 1 efter de store succeser i bjergene. På andenpladsen, otte sekunder senere, kom spanieren Ion Izagirre fra Movistar-holdet.

  Fans hjalp

  Under løbet sagde Majka’s forlovede, Magda Smith:
  -Starten af Tour de Polen har været meget vigtigt for Rafal. Her møder han de polske fans, der har støttet ham så meget, sagde Magda Smith inden Majka blev samlet vinder.

  100 procent

  – Tempoet var meget højt, jeg gav virkelig alt. Jeg trådte så hårdt jeg kunne, og tilskuerne skubbede mig i front – det gav mere end 110 procent, sagde Majka lige efter at være kommet i mål.

  Rafal Majka har netop forlænget sin kontrakt med Tinkoff-Saxo holdet med tre år.