mateusz_morawiecki_2019
Tidligere bankdirektør og nuværende statsminister Mateusz Morawiecki har ændret løfte om skattefrihed til et bundfradrag for polakker under 26 år. Arkivfoto.


Da Jaroslaw Kaczynski præsenterede sit 5-punkts program op til Europa-Parlamentsvalget i maj, var det blandt andet med et løfte om, at alle unge under 26 år skulle slippe for at betale skat. Men sådan bliver det ikke.

Skattefrihed erstattes med fradrag

Ifølge CNN oplyser Polens statsminister Mateusz Morawiecki nu, at man har indført et højt bundfradrag, som for mange unge polakker under 26 år vil betyde skattefrihed. Men det var ikke hvad partiformand Kaczynski præsenterede, da polakkerne samtidig blev lovet en måneds ekstra pension, penge til grise og køer, 500 plus børnepenge til alle børn og en særlig pension til alle kvinder, der har født mindst fire børn.

Valgkamp

Der er valg til parlamentet i Polen, formentlig den 20. oktober, men senest i november, og regeringen beskyldes af oppositionen for at udlove en ren gavebod i det såkaldte Fem Punkts program. I oppositionen er der også frygt for, at skattefriheden får virksomhederne til at sænke lønningerne til unge under 26 år, og med risiko for at de bliver fyret, når de ikke længere er ”unge” og skattefrie.

Polens regering vil ifølge CNN give bundfradraget til de unge, for at få polakker i udlandet til at rejse hjem igen. Ifølge det amerikanske medie, er 1,7 millioner polakker med høj uddannelse rejst fra Polen.

LÆS  Kaczynski: Alle midler i brug for at gennemføre valg
LÆS  Tusk: Jaroslaw Kaczynski er mere farlig end Orban