Regeringen fortsætter uændret resten af året

  Donald_Tusk_ændre_ikke_i_regeringen_i_år_Polen_polennu

  Polens statsminister vil ikke ændre i regeringen, så længe Polen har EU-formandsskabet. Men efter nytår varsler han store ændringer. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Der bliver ingen ændringer i den polske regering nu, det vil tidligst ske når det polske EU-formandskab overtages af Danmark til nytår.


  Polens statsminister Donald Tusk har foreslået præsident Bronislaw Komorowski, at der ikke sker ændringer i den polske regering lige nu.

  – Der bliver ingen ændringer i regeringen før tidligst til nytår, sagde Donald Tusk i går.

  Indleder forhandlinger

  Der indledes forhandlinger om en ny koalitionsregering mellem Det Polske Bondeparti og Borgernes Platform, som også i dag udgør regeringen i Polen. Men først efter nytår, når det polske EU-formandskab er overdraget til Danmark, vil Donald Tusk gennemføre omfattende ændringer i regeringens sammensætning, og i tæt samarbejde med bondepartiets formand Waldemar Pawlak, der er vicestatsminister.

  Sikre efter nytår

  Dog synes det sikkert at finansminister Jacek Rostowski, udenrigsminister Radek Sikorski, og sundhedsminister Ewa Kopacz, regional udviklingsminister Elzbieta Bienkowska, Europa-minister Michal Boni og den ny tiltrådte forsvarsminister Tomasz Siemoniak alle fortsætter, eller får større ansvarsområder.

  Ændringer i indenrigsministeriet

  Indenrigsminister Jerzy Miller har gjort et stort stykke arbejde i indenrigsministeriet, sagde statsminister Tusk onsdag, og fortsatte:

  – Men jeg overvejer at omorganisere hans område, sagde Donald Tusk til det polske nyhedsbureau PAP.

  Donald Tusk gennemfører, som et resultat af valget, samtaler med de tre øvrige partier, der er valgt ind i Sejmen, men det bliver det polske bondeparti og Donald Tusk, der kommer til at sammensætte den nye regering efter nytår.