Regeringspartiet står til at vinde lokalvalg i Polen søndag

  Valg_Polen

  Polakkerne skal til valgurnerne på søndag, når der skal afgives stemmer til lokal og regionalvalg i Polen. Der ventes rekordstor stemmedeltagelse. Arkivfoto.


  WARSZAWA: På søndag skal polakkerne vælge politikere til lokal og regionalråd. Hvis der var valg i dag, vil regeringspartiet Borgernes Platform (PO) blive valgets store sejrherre.


  Når polakkerne skal til valg på søndag for at vælge borgmestre og politikere til kommuner og regioner, er det med udsigt til rekord stor valgdeltagelse.

  Ikke mindre end 47 procent af polakkerne ventes at stemme på søndag, og hvis det holder stik, er det polsk rekord til et lokalvalg.

  Borgernes Platform (PO) i front

  Hvis valget blev afholdt i dag, ville kandidaterne fra regeringspartiet Borgernes Platform (PO) opnå 38,7 procent af de polske stemmer.

  Kaczynski tilbage

  Ifølge samme meningsmåling, som er foretaget af Homo Homini Institutet, ville Kaczynskis Lov og Retfærdighedsparti (PiS) kun opnå støtte fra 21 procent af polakkerne.

  Kandidater fra Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD) ville få 17 procent af stemmerne, mens det polske bondeparti står til at få 8,6 procent.

  Valg under EU formandskab

  De lokale valg på søndag ses også som en vigtig strømpil forud for parlamentsvalget til Sejmen og Senatet, der efter planen skal gennemføres i efteråret 2001, mens Polen har formandskabet i EU.

  Efter det polske værtskab overtager Danmark formandskabet i EU.