Registreret partnerskab afvist af flertal i Polens parlament

  polens_regering_i_mindretal

  Statsminister Donald Tusk påpegede under debatten, at lovgivning som den foreslåede bør føres ud i livet “uanset, hvordan vi ser på det faktum, at homoseksuelle lever som par”. Foto: premier.gov.pl


  WARSZAWA: Et flertal i Polens parlament har afvist tre forskellige forslag om registreret partnerskab. Statsminister Donald Tusk blev stemt ned.


  Tre forskellige lovforslag om registeret partnerskab er blevet stemt ned i Polens parlament, Sejmen.

  De tre forslag fastslog med forskellige formuleringer, at registreret partnerskab skal være tilladt i Polen også mellem personer af samme køn, skriver nyhedsbureauet PAP.

  Bag to af forslagene stod partierne Demokratisk Venstrealliance (SLD) og Palikot Bevægelsen (RP). De blev afvist med henholdsvis 276 mod 150 stemmer og 283 mod 137 stemmer.

  Stor uenighed i regeringsparti

  Det tredje forslag blev stillet af det største regeringsparti, statsminister Donald Tusks parti, Borgernes Platform (PO).

  Her var stemmetallene tættere: 228 mod 211.

  Debatten og afstemningen afslørede stor uenighed indenfor Borgernes Platform og i regeringen.

  Minister: I strid med forfatningen

  Justitsminister Jaroslaw Gowin erklærede, at at lovforslaget var i modstrid med artikel 18 i Polens forfatning, som fastslår at “ægteskab er en forening af mand og kvinde”, der er beskyttet af staten.

  Under debatten argumenterede Donald Tusk for, at det er parlamentets pligt at finde løsninger, der kan gøre livet lettere for homoseksuelle par.