Rekord år for polsk producent af busser

  Solaris_busser_slog_rekord_i_2013
  Siden årsskiftet har det været gratis at bruge offentlig transport i den polske by Kalisz, der ligger midt mellem storbyerne Poznan, Wroclaw og Lodz. Arkivfoto.

  Solaris busser nær Poznan sælger busser til 28 forskellige lande, herunder Danmark. Foto: Solaris.


  POZNAN: Den polske bus-fabrikant Solaris slog sin egen rekord i 2013, hvor mere end tusind busser blev solgt til udlandet.


  Solaris busser producerede 1.302 busser i 2013 ifølge bus-fabrikantens egne tal. Det er rekord for fabrikken, der har eksisteret siden 1994.

  Flest solgt til udlandet

  Langt størstedelen af de producerede busser i 2013 blev solgt til udlandet, der aftog 1.010 busser. Tyskland og Serbien var de største aftagerlande. De to lande aftog henholdsvis 210 og 200 busser i løbet af det sidste år.

  Rekord høj indtægt

  Solaris indtægter nåede i 2013 på op 1,5 millioner zloty, hvilket var mere end året før, hvor indtægten nåede op på 1,3 millioner zloty. Solaris er en familiedrevet virksomhed, der har hovedsæde tæt ved Poznan i den vestlige del af Polen.

  Bybusser i Aarhus

  I dag eksporterer Solaris fabrikken busser til 28 lande, herunder Danmark. Solaris er blandt andet producent af Aarhus kommunes bybusser.

  Bus-produktion stiger i Polen

  Den samlede produktion af busser i Polen steg med fire procent i 2013 i forhold til året før. I alt blev der produceret 3715 busser i Polen i 2013, skriver Polens Radio.