Wroclaw_guitarer,_foto_Grzegorz_Chorus

Foto: Grzegorz Chorus.


WROCLAW: Selv om 5.734 guitarister spillede sammen, var det ikke nok til at slå rekorden fra sidste år ved guitarfestivalen i Wroclaw


Det lykkedes ikke for 5.734 guitarister at slå verdensrekorden til Guinness rekordbog fra sidste år, hvor ikke mindre end 7.234 guitarister spillede samtidigt i Wroclaw. Som en hyldest til Jimi Hendrix, spillede de 5.734 guitarister hans hit Hej Joe på samme tid.

Kendte spiller for

Det er den store markedsplads i centrum af Wroclaw, der danner rammen om den årligt tilbagevendende guitarfestival. Bruce Kulick fra bandet Kiss og John Corabi fra Motley Crue spillede for, da den legendariske guitarist, der døde i London i 1970, blev mindet og hyldet med et af sine hits.

Første gang i 2003

På den første Tak til Jimi Festival, der blev gennemført i 2003, var 588 guitarister samlet på initiativ af musikeren Leszek Cichonski. Han fik ideen efter at have jammet Hendrix- hittet sammen med 17 andre guitarister.

Bror besøg

Jimi Hendrixs bror, Leon Hendrix, har også besøgt guitarfestivalen i Wroclaw, der først og fremmest er til ære for den verdensberømte guitarlegende.