Retssag: Kaczynski vil ikke omtales som homoseksuel

pis_jaroslaw_kaczynski_polennu
Jaroslaw Kaczynski forlod posten som vicestatsminister i juni sidste år. Nu tyder alt på at han vender tilbage. Der er møde om sagen torsdag. Foto: Maja Giannaccarro, polennu.dk.

WARSZAWA: En redaktør har modtaget et sagsanlæg fra Jaroslaw Kaczynski fordi redaktøren har skrevet at Kaczynski er homoseksuel.

LÆS  Warszawa-borgmester er den mest populære politiker

Den polske redaktør af mediet Wiesci 24 (Nyheder 24/7) – Jan Pinski har modtaget et sagsanlæg fra regeringspartiets formand Jaroslaw Kaczynski. I en artikel har redaktøren antydet at Jaroslaw Kaczynski er homoseksuel, hvilket er en offentlig hemmelighed i Polen.

Redaktøren tager dog sagsanlægget med sindsro:

– Selvfølgelig er Jaroslaw Kaczynski homoseksuel, og det er der intet ærekrænkende ved. Problemet er, at den homoseksuelle leder blæser til angreb på LGBT-personer for at opnå en politisk gevinst. Jarosław Kaczynski har aldrig stiftet familie. I stedet for tætte menneskelige relationer foretrækker han tilsyneladende selskab med katte, skriver Jan Pinski.

Tør ikke indrømme han er homoseksuel

Redaktøren mener også, at Jaroslaw Kaczynski anlægger sagen fordi han ikke tør stå ved sin seksualitet, og at han er bange for vælgernes reaktion, når vi får vished for at han er homoseksuel.

Regeringspartiet med Jaroslaw Kaczynski i spidsen kører paradoksalt nok en ondartet hetz mod LGBT-miljøerne i Polen. EU-kommissionen har i sidste uge bedt EU-domstolen om at indlede sag mod Polen, fordi regeringen ikke i tilstrækkelig grad beskytter LGBT-personer. Højtstående personer i Polen betegner kampen for LGBT-rettigheder som en ”regnbue-pest”, der også beskyldes for at være årsagen til pædofili.

Lech Walesa som vidne

Redaktør Jan Piński vil indkalde den tidligere præsident Lech Walesa som vidne til retssagen. Jaroslaw Kaczynski og Lech Walesa har kendt hinanden siden Kaczynski blev aktiv i Solidarnosc i 1988 og frem til Kaczynski-brødrene blev fyret af Lech Walesa i 1992. Lech Walesa har tidligere overfor polennu.dk omtalt Kaczynskis mandlige partnere.

LÆS  INDBLIK: Debat på TVP udstiller et demokratisk problem

LINK: News 24 (polsk)

Det er også offentligt kendt i Polen, at Jaroslaw Kaczynski var en kendt skikkelse i Warszawas homo-miljø op gennem 1980’erne. I regeringspartiets hovedkvarter udtalte en talsmand for nylig, at man ikke vil afvise at partiformand Jaroslaw Kaczynski er homoseksuel, men at det er et privat anliggende.

LÆS  Domstol afgør at anti LGBT-erklæringer er ulovlige

Nu er det op til en regional domstol i Warszawa at afgøre tvisten mellem partiformanden og redaktøren.

Kaczynski homoseksuel
Jaroslaw Kaczynski sagsanlæg mod redaktøren over beskyldningen om at partiformanden er homoseksuel.
Mere nyt om Kaczynski på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
EU tager penge fra Polen
Jaroslaw Kaczynski og Lech Walesa er før stødt sammen i et retslokale. Her er det fra sagen, hvor Lech Walesa beskyldte Jaroslaw Kaczynski for at være ansvarlig for Smolensk ulykken, der dræbte 96 polakker. Arkivfoto.