Valuta:100 PLN koster 173,33 DKK
Søndag 19 maj 2019

Røget polsk fåre-ost

Røget polsk fåre-ost
KulturRøget polsk fåre-ost (Oscypek) er en specialitet fra de polske Tatra-bjerge.

Røget polsk fåre-ost (Oscypek) er en traditionel polsk fødevare, der har været fremstillet i Tatra-bjerge siden 1400-tallet.

Osten har form af en dobbelt kegle eller en spindel. Dens unikke smag opnås ved 16 etaper fremstilling. Den er stærkt røget og er let salt. Røget polske fåre-ost (Oscypek) er lavet på mælk fra polske bjergfår. I nogle tilfælde anvendes der også komælk, men kun fra de såkaldte polske røde køer.

Hvis man anvender komælk, må mælken ikke være over 40%. Den røgede polske fåre-ost fremstilles kun i perioden fra maj til september. I Polen bliver røget polsk fåre-ost (Oscypek) som regel serveret med vin, vodka eller øl. Den kan spises på mange forskellige måder, og er kendt for at smage godt sammen med grillet ost.

Den røgede polske fåre-ost (Oscypek) er en af Polens 36 EU-beskyttede produkter, når det gælder madvarer.

13. november 2012 - 14:17
EMNE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 20. maj 2019
12:00-18:00

Regn

Regn
24 °C

I dag, 20. maj 2019
12:00-18:00

Regnbyger

Regnbyger
21 °C

I dag, 20. maj 2019
12:00-18:00

Skyet

Skyet
21 °C

I dag, 20. maj 2019
12:00-18:00

Få byger

Få byger
23 °C

I dag, 20. maj 2019
12:00-18:00

Få byger

Få byger
20 °C