Ruch Chorzow videre i Europa League fodbold

Chorzow_fodbold_polen

Ruch Chorzow er videre i Europa League efter et hovedstødsmål fem minutter inde i overtiden mod Esbjerg. Arkivfoto.

ESBJERG: Fem minutter inde i overtiden sikrede Ruch Chorzow sig videre adgang i Europa League fodbold på bekostning af Esbjerg.

Danske Esbjerg er færdig i Europa League efter et Ruch Chorzow-mål på hovedstød i sidste sekund af kampen i Esbjerg torsdag aften. Kampen endte 2-2 og med 0-0 i den første kamp i Polen, er Chorzow videre på grund af reglen om udebanemål.

Tilskuerne i Esbjerg var ellers lettede i slutningen af kampen mod polakkerne, da Martin Pusic kort forinden havde bragt hjemmeholdet foran med 2-1. Et resultat, der ville sende vestjyderne videre til playoff-runden. Nu er i stedet polakkerne der går videre.

Straffespark

Forsvarsspilleren Michael Jakobsen satte efter et lille kvarter sig selv og holdkammeraterne under et ekstra stort pres, da et polsk skud ramte ham på armen. De polske gæster udnyttede det efterfølgende straffespark til at komme foran 1-0.

Efter en halv time fik Casper Nielsen udlignet til 1-1 på et langskud, der blev afrettet af Martin Pusic.
Esbjerg lagde et enormt tryk på polakkernes mål, og hollandske Mick van Buren havde blandt andet et skud på stolpen før pausen.

Retter afbrænder

Martin Pusic havde trods sit fremragende hovedstødsmål til 2-1 fem minutter før slutfløjt også en kæmpe afbrænder tidligere i kampen. Kort forinden formåede den stærke angriber at sende bolden forbi mål, da han ramte sit eget ben. Chancen var stor, da den polske målmanden var ude af målet.

Bundhold

Trods succesen i Esbjerg, så er Ruch Chorzow på sidste pladsen i den bedste polske række, med 0 point efter tre kampe.