Rusland: Fængselsstraf for sandheden om Stalin og Hitler

Hitler og Stalin
Katyn-sagen var ikke Stalins værk. Det har en russisk domstol fastslået, og idømt en russer 2,5 års fængsel for at påstå at Sovjetunionen stod bag mordene på polakker i 1941. Arkivfoto.

MOSKVA: En russisk domstol har givet en straf på 2,5 års fængsel, for at sige at Stalin og Hitler indledte Anden Verdenskrig.

LÆS  Polen øger det militære beredskab efter krisemøde

– Sovjetunionen angreb ikke Polen i 1939, men befriede Hviderusland og Ukraine. Anden Verdenskrig blev ikke indledt efter aftale mellem Adolf Hitler og Josef Stalin. Og det var ikke Sovjetunionen og Stalin der stod bag Katyn-massakren, som kostede mere end 22.500 højtstående polakker livet. Henrettet med nakkeskud – 15.500 af dem var officerer.

Stalin og Hitler

Det fastslår russiske videnskabsmænd, og derfor har en russer nu fået 2,5 års fængsel for at påstå det modsatte, som i øvrigt er rigeligt dokumenteret. I 1990 fik Lech Walesa overdraget beviset for, at det var Josef Stalin der beordrede mordene i Katyn med en erklæring fra den 5. marts 1941. Aftalen mellem Sovjetunionen og Hitler Tyskland, blev underskrevet i august 1939.

Det er ikke første gang, at russere idømmes straffe for at tale imod de russiske videnskabsmænd. Men det er første gang, at det udløser fængselsstraf.

Retten ignorerede beviser fra forsvaret.

LÆS MERE: Dom om Katyn (kun polsk)

Josef_Stalin_barnebarn_i_retssag

 

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  

LÆS  Ballade om russisk missil der har ramt Polen

LÆS  Rusland lukker polsk konsulat i Smolensk