ukraine_rusland
KØBENHAVN: Rusland gør tropper klar til at gå ind i Ukraine fra Krim, efter beskyldninger om terrorangreb, oplyser flere internationale medier.
LÆS  Polen hylder frihedskæmpere fra Warszawa opstanden


Mere og mere tyder på at Ruslands præsident Vladimir Putin bruger ferietiden i Europa til at forberede et angreb på Ukraine. Det er konklusionen af tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensens indlæg i Berlingske.

LÆS KRONIK
Berlingske: Uffe Ellemann-Jensen om Ukraine og Rusland

Russisk optrapning

Indbyggere på Krim siger til nyhedsbureauet AFP, at Rusland har indsat store militære styrker på grænsen mellem Ukraine og det russisk besatte Krim.

Højeste alarmberedskab

Torsdag aften erklærede den ukrainske ledelse da også landets militære enheder i højeste alarmberedskab, efter store russiske troppebevægelser på Krim. Også i det østlige Ukraine er der meldt om øget militær aktivitet. Kampene er taget til i styrke, og Ruslands stærke mand Vladirmir Putin har ophævet Minsk fredsaftalen, efter de påståede terrorangreb fra Ukraine.

Gengældelse

Ruslands undskyldning for optrapningen og trusler om gengældelse, er et påstået terrorangreb, der ifølge russerne skulle være udført af den ukrainske sikkerhedstjeneste. Beskyldningen afvises i Kiev.

NATO bekymret

– Vi er også dybt bekymret over den nylige genopblussen af voldshandlinger i det østlige Ukraine, og stigningen i antallet af brud på våbenhvilen langs grænsen, primært fra de russisk støttede militære enheder, siger en NATO-kilde.

LÆS  Polen hylder frihedskæmpere fra Warszawa opstanden
LÆS  Strejken der rystede kommunismen og Sovjetunionen