Rusland indleder krigsøvelser ved Østersøen

Jagerfly
Polens præsident lovede for en uge siden, at Polen vil give alle sine MiG-29 jagerfly til Ukraine. Arkivfoto.

GDYNIA: Rusland har indledt militære krigsøvelser i Østersøen ved Kaliningrad der grænser op til Polen, skriver Interfax.

LÆS  Lech Walesa: Det er farligt at undervurdere russerne

Rusland har uden vanligt varsel, indledt omfattende flådeøvelser i Østersøen.

Øvelserne indledes få dage efter, at Ruslands viceudenrigsminister advarede europæiske lande om potentielle aktioner ved enklavens grænser.

Østersøen i nat

– Op mod 1.000 soldater og mere end 60 materielle enheder er med i øvelsen, oplyser pressetjeneste i den russisk baltiske flådekommando.

I nat blev der også gennemført øvelser i den russiske enklave. Her deltog 20 jagerfly af typen Su-27 og bombefly af typen Su-24. De har øvet praktisk træning, og simuleret angreb på jorden mod kommandoposter og militært udstyr, skriver flådeledelser i Østersøen.

Missiler mod Europa

Russiske Kaliningrad er en af ​​de mest militariserede regioner i hele Rusland. Det er blandt andet her at de russiske Iskander-missiler, der kan medbringe atomvåben findes. Der er også herfra at Rusland baltiske flåde ledes fra. Enklaven grænser op til Polen, Litauen og Østersøen.

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

LÆS  Rusland: Fængselsstraf for sandheden om Stalin og Hitler

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned

Danmark vært for møde med landene omkring Østersøen

 

LÆS  Polens statsminister kræver mere energisikkerhed