Rusland kritisere polsk og tysk afvisning af rockere

  berlin_røde_hær_minde_sovjet_soldat_berlin_nattens_ulve_polennu

  Det er mindeparken for de sovjet-russiske soldater i Treptower Park i Berlin, der er slutmålet for de russiske rockere i Berlin den 9. maj. Parken er opført af den Røde Hær som en hyldest til de russiske soldater, der kæmpede i den Store Fædrelandskrig (1941-1945). Det er russernes definition på det vi kalder Anden Verdenskrig (1939-1945). Indtil 1941 var Rusland allieret med Hitler-tyskland, og Rusland besatte Polen allerede i 1939. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  BERLIN: I dag begynder de russiske rockere Nattens Engle efter planen deres tur mod Berlin, trods polsk og tysk forbud.


  Rusland er utilfreds med Polens afvisning af den kontroversielle nationalistiske rockerbande, Nattens Ulve, planlagte Røde Hær tur fra Moskva til Berlin. Efter planen skulle rockerne komme til Polen i dag.

  Tysk afvisning

  Tyskland ambassade i Moskva havde givet ti af deltagerne visum, men de bliver nu annulleret. Den tyske regering er gået ind i sagen, og har gjort det klart, at de ikke mener at turen er med til at fremme det tysk-russiske samarbejde, og derfor vil man ikke give rockerne adgang. Også den polske statsminister Ewa Kopacz har betegnet aktionen fra rockernes side som en provokation.

  Kampvogne?

  På en Tweet fredag sent, skrev den russiske forsvarsminister, som reaktion på den tyske afvisning, at så må Rusland sende kampvogne til Berlin i stedet for motorcykler.

  Vrede i Moskva

  Men det russiske udenrigsministerium er også vrede over afslaget fra de polske myndigheder.
  Ministeriet skriver på sin hjemmeside, at man har bedt om hjælp til at skaffe de nødvendige tilladelser i forbindelse med det planlagte besøg i Polen fra den 27. – 29. april under temaet ”Vejen til sejr” i den Store Fædrelandskrig, som russerne kalder Anden Verdenskrig.

  Dårlig undskyldning

  Rusland mener, at det bare er en dårlig undskyldning, når Polen afviser den russiske rockerbande med den begrundelse at der mangler oplysninger, og at henvendelsen kommer alt for sent. Ifølge Polens udenrigsministerium, var det nødvendigt med disse oplysninger for at kunne sikre beskyttelse af deltagerne, men det er en åbenlys løgn, skriver det russiske udenrigsministerium.

  Polen har ikke kommenteret de russiske anklager, men henviser til at beslutningen er truffet af formelle grunde, og ikke af politiske årsager.

  Fortsætter tur

  En talskvinde for Nattens Ulve siger, at intet kan stoppe gruppens tur til Berlin.