Rusland stopper fly og anholder oppositionspolitiker

Polske_LOT_har_fremgang_Martin_Bager_2
Rusland: Et LOT fly blev tilbageholdt i Skt. Petersborg, og blev beordret tilbage til terminalen. Herefter blev en russisk oppositionspolitiker anholdt og ført ud af flyet. Arkivfoto.

SKT. PETERSBORG: Rusland har stoppet et polsk fly fra LOT, for at kunne anholde en russisk oppositionspolitiker på vej til Warszawa.

LÆS  Hegn og pigtråd mellem Kaliningrad og Polen

Endnu en oppositionspolitiker er blevet anholdt i et fly. De russiske myndigheder i Skt. Petersborg stoppede mandag aften et LOT fly og førte en kendt russisk oppositionspolitiker ud af flyet. Fly nummer LO 686 med planmæssig afgang 18.20 var klar til at lette fra landingsbanen, da manøvren blev afbrudt med en besked til piloten om, at flyet skulle vende tilbage til lufthavnens afgangshal.

Da flyet blev kom til terminalen blev den kendte russiske oppositionspolitiker Andrei Pivovarov anholdt og ført ud af flyet. Ifølge de russiske sikkerhedsmyndigheder var politikeren eftersøgt.

Først Minsk – så Rusland

Episoden anses af mange i Polen som endnu en provokation fra Rusland. Det kommer i kølvandet på de hviderussiske myndigheders bortførelse af et polsk Ryanair fly til landing i Minsk. Det skete med hjælp fra et kampfly og en kamphelikopter. En handling som den russiske præsident Putin har støttet.

De russiske myndigheder kunne nemt have anholdt Piwowarow da han tjekkede ind, men han gennemgik alle pas og sikkerhedskontroller i Skt. Petersborgs lufthavn, og havde sat sig til rette i flyet.

”Åben Rusland”

Piwowarow har ikke selv kunnet udtale sig om episoden, men gennem venner og en advokat lyder beskeden, at han ikke vidste at han var eftersøgt, og at han var på vej på ferie. Han er tidligere chef for NGO’en Open Russia, men den nedlagde han for et par dage siden, fordi han ikke ønskede at folk der arbejder sammen med ham, blev forfulgt og chikaneret af myndighederne. Derfor hævder advokaten også, at arrestationen mod ham er ulovlig.

LÆS  Parlament vedtager lov om mur til Hviderusland
LÆS  Russisk spion by beslaglagt til ukrainske flygtninge

LOT flyet fra Skt. Petersborg mod Warszawa blev 1,5 time forsinket på grund af anholdelsen.

LINK: LOT (Polish Airlines) hjemmeside

Vil du vide mere om Polen og Rusland gennem et frit dansk medie, så kan du støtte os i arbejdet. Vi har nemlig ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.