Rusland udviser fem polske diplomater fra Moskva

polske diplomater udvises
Den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov meddelte fredag, at fem polske diplomater nu udvises fra Moskva efter Polens udvisning af tre russiske diplomater i Warszawa. Foto: MFA Russia.

MOSKVA: Rusland udviser fem polske diplomater fra Moskva som modsvar på at tre russiske diplomater torsdag blev meddelt uønskede i Polen.

LÆS  Massive trusler fra USA stopper ny polsk medielov

Udviser polske diplomater. Den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov har fredag meddelt, at Rusland udviser fem polske diplomater, skriver det regeringskontrollerede polske nyhedsbureau PAP.

Torsdag meddelte Polen den russiske ambassadør i Warszawa, at tre navngivne russere er uønskede (persona non grata) i Polen. Det polske udenrigsministerium oplyser, at beslutningen er truffet i solidaritet med USA’s politik overfor Rusland. Reaktionen kommer som et modsvar på Ruslands ”fjendtlige handlinger” overfor Polen fordi diplomaternes aktiviteter overtræder betingelserne for diplomatisk status, som det udtrykkes i Warszawa. Og fredag kom reaktionen fra Moskva.

LINK: Meddelelse fra Rusland udenrigsminister

Udviser fem polske diplomater

– Polen har meddelt at de vil udvise vores diplomater. Vi vil naturligvis reagere på en passende måde. Fem polske diplomater bliver udvist fra Moskva, sagde Lavrov på en pressekonference fredag.

Vi har noteret os, at Warszawa omgående har imødekommet den amerikanske regerings ønsker, sagde den russiske udenrigsminister.

USA har skærpet tonen overfor Rusland, efter optrapning af konflikten i det østlige Ukraine og på Krim. Den militære tilstedeværelse i området er øget markant den seneste uge. Også den danske udenrigsminister Jeppe Kofod har været aktiv i støtten til Ukraine.

LINK: Danmarks udenrigsminister om Ukraine

Mere nyt om krisen mellem Rusland og Polen? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  Mere militært samarbejde mellem Polen og Danmark

LÆS  Mere militært samarbejde mellem Polen og Danmark