Togulykke_i_Polen_03-03-2012

CZESTOCHOWA: Byretten har udsat sagen mod den stationsforstander, der menes at være ansvarlig for togulykken i Polen, der kostede 16 mennesker livet.Byretten har udsat en sag mod en stationsforstander, der er anklaget for pligtforsømmelse i forbindelse med den voldsomme togulykke, der 3. marts kostede 16 mennesker livet, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

Mental tilstand

Udsættelsen sker på grund af den tiltaltes mentale tilstand. Retten i Czestochowa har dermed fulgt lægernes indstilling, om at udsætte sagen i fire uger, da den tiltalte Andrzej N., er indlagt på et hospital i Lubliniec, Schlesien.

Statsadvokaten Tomasz Ozimek havde ellers forberedt anklagerne, men efter polsk lov, kan sagen ikke gennemføres, før den mistænkte er blevet afhørt.

Frontalt sammenstød

Den frontalt sammenstød mellem et Intercity-tog der var på vej fra Warszawa til Krakow, og et regional tog der var på vej fra Przemysl til Warszawa, var kommet i det forkerte spor.

Nyt udstyr

Det polske jernbaneselskab, PKP, har indrømmet, at der har været problemer flere steder på strækningen, efter et nyt system blev taget i brug for tre måneder siden. PKP mener dog, at den anklagede stationsforstander kendte problemerne, og var i stand til at løse dem manuelt.

Ingen kontakt

Witold Pospiech, der er advokat for stationsforstanderen, siger at hans klient fortsat har det meget dårligt.

– Jeg præsenterede mig, og spurgte om hans navn, men det var han ikke i stand til at sige, udtaler advokaten.

– Han spiser, sover, men man kan ikke få kontakt til ham.

Værste i tyve år

Togulykken, der dræbte 16 personer, er den værste i Polen i over tyve år, og der blev erklæret to dages landesorg i Polen efter ulykken.