Schmeichel tvivler på Polens chancer til EM 2012 i fodbold

Peter_Schmeichel_tvivler_på_Polen_chancer_til_EM_2012_i_fodbold

Peter Schmeichel er udnævnt som officiel global ambassadør for EM 2012 af Carlsberg, som er en af turneringens hovedsponsorer. Foto: Carlsberg

LÆS  VM-fodbold: Lewandowski ikke med mod England

KØBENHAVN: Den tidligere danske landsholdsmålmand Peter Schmeichel tvivler på, at Polen kommer videre fra gruppespillet ved EM 2012 i fodbold.

LÆS  Polsk nederlag i første kamp ved fodbold-EM

Polen spiller 8. juni åbningskampen til EM 2012 i fodbold mod Grækenland.

Ingen af de to hold vil gå videre fra det indledende gruppespil, mener den tidligere danske landsholdsmålmand, Peter Schmeichel.

Et stykke fra de bedste

– Polen er stadig et godt stykke fra de bedste hold i Europa, men gruppen er også uforudsigelig og svær, siger han til thenews.pl.

På den seneste verdensrangliste fra det internationale fodboldforbund, FIFA, er Polen placeret som nummer 70.

Klik her og se listen

Stærkt russisk hold

Rusland er et af gruppens øvrige hold.

Schmeichel kalder det russiske landshold for “det stærkeste i historien” og vurderer, at russerne kvalificerer sig til kvartfinalerne sammen med Tjekkiet.

Alt kan ske

Han understreger, at det er svært at forudsige forløbet af en fodboldturnering. Det viser det overraskende udfald af to tidligere europamesterskaber i fodbold.

– Alt kan ske. Det viser Grækenlands sejr i 2004 og selvfølgelig Danmarks mesterskab i 1992, siger Peter Schmeichel, hvis præstationer i målet havde en afgørende betydning for den danske sensation for 20 år siden.

LÆS  Polsk sejr over Albanien i VM-kvalifikationen

LÆS  Polsk nederlag i første kamp ved fodbold-EM