Stanislaw_Lem_er_berømt_polsk_science_fiction_forfatter

Stanislaw Lem døde i 2006 84 år gammel. Han skrev sin første science fiction roman i 1946. PR-foto


KRAKOW: Polsk science fiction forfatters breve til sin amerikanske oversætter udkommer op til årets bogmesse i Krakow.


Den polske science fiction forfatter Stanislaw Lem var gennem 1970’erne og 1980’erne en populær forfatter både i Polen og i udlandet. Nu udkommer en ny bog med forfatterens breve til sin amerikanske oversætter.

Ny viden

Den nye bog indeholder de breve, som Stanislaw Lem sendte til sin amerikanske oversætter Michael Kandel fra 1972 til 1987. I brevene fortæller forfatteren selv om tankerne bag hans bøger. Brevene indeholder derfor helt ny viden om Lems forfatterskab og hans tanker om sin internationale succes, der for alvor tog fart i 1970’erne og 1980’erne.

Solgt i hele verden

Stanislaw Lem er en af verdens mest solgte science fiction forfattere. Han nåede at skrive over 20 science fiction romaner og er blevet oversat til 41 sprog. To romaner er oversat til dansk Fremtidskongressen fra 1971 og Solaris fra 1961. Solaris er filmatiseret flere gange, senest i 2002 med George Clooney i hovedrollen.

Boede i Krakow

Stanislaw Lem blev født i Lviv i det nuværende Ukraine, men flyttede efter Anden Verdenskrig til Krakow, hvor han boede det meste af sit liv. Den ny bog Berømmelse og Lykke. Breve til Michael Kandel 1971 – 1987 udkommer i oktober op til Krakow Bogmesse.