Shopping

PPING-i-store-_internationale-indk__bscentre

I landets storbyer er der rig mulighed for shopping i de mange små butikker, fra de lokale markeder til de mange meget store shopping centrer med alle de internationale mærker.

Priserne er generelt 50 procent lavere end i Danmark. Det gælder dog ikke internationale mærkevarer, selv om priserne også her, generelt er lavere end i Danmark.

Shopping

At shoppe billigt er et dejligt tidsfordriv i ferien. I Polen finder du mange varer til lave priser og et bredt udvalg af lokale specialiteter og souvenirs, som vil gøre din ferie endnu mere uforglemmelig.

Hvis du gerne vil have noget specielt med hjem fra Polen til dig selv eller til din partner, bliver du ikke skuffet – Polen har masser at byde på.

Gaderne i de historiske bymidter er fyldt med kunstgallerier og antikvitetsforretninger, der sælger kunst, souvenirs og håndlavede genstande.

Hvis du ønsker at købe traditionelle polske delikatesser, som ægte polsk skinke, pølser, svampe eller hjemmebagt brød, bør du besøge bondemarkederne. Disse markedspladser har en lang tradition for at tilbyde et bredt udvalg af økologiske produkter og lokale specialiteter.

De, som foretrækker at handle i store supermarkeder (inklusiv store internationale kæder), vil heller ikke blive skuffet. Disse butikker holder åbent til sent på aftenen, og tilbyder en lang række velkendte polske og importerede mærker.

Alle større byer i Polen har et eller flere shoppingcentre. Her kan du finde mange butikker, internationale butikskæder, restauranter, barer og andre attraktioner, der tilbyder underholdning til hele familien.

Priser – nogle eksempler

Mange turister oplever Polen som et billigt land, og det er en af grundene til, de vælger at holde ferie her.

LÆS  Europas største kræmmermarked er i Gdansk

Polen har dog også meget at byde på for de turister, der er parate til at betale for luksus.

Hoteller og restauranter

Du skal forvente at betale omkring 250-350 PLN per nat for et godt dobbeltværelse i Warszawa og andre større byer. Mere ydmyge hoteller tilbyder priser, der går fra 160 til 250 PLN. Du kan også vælge at overnatte på hostels eller hos private udlejere, hvor prisen er mellem 30 til 100 PLN per nat.

I restauranter afhænger prisen meget af menuen og kvaliteten af maden. Prisen for et solidt måltid mad er mellem 6 til 30 PLN for en enkelt ret, eller 15 til 80 PLN for en tre retters menu.

Priser på mad er relativ lave i Polen – især lokalt producerede madvarer, som er endnu billigere, hvis du handler på markederne. Her kan du købe direkte fra producenten, men det vil også være muligt at prutte om prisen, da det helt almindeligt at spørge om en god pris.

Underholdning

Her afhænger alt af, hvad du har lyst til at bruge din tid og penge på.
De fleste pubber, caféer med livemusik og natklubber sælger et bredt udvalg af drinks og snacks til enhver pengepung.

En halv liter godt polsk øl vil koste mellem 5 og 12 zloty, afhængig af, hvad det er for et sted. Cocktails koster typisk mellem 10-15 zloty. Biografer, teatre, vandlande og arkadehaller er relativt billige.

Transport

Generelt er det billigt at benytte offentlig transport i Polen I byerne er busser den bedste måde at komme rundt på. Selvom man som regel kommer hurtigt rundt med bus, kan de være overfyldte og langsomme i myldretiden. Derfor er det en god ide at planlægge, hvornår man vil rundt i byen. En vokse billet koster 2-3 zloty.

LÆS  Europas største kræmmermarked er i Gdansk

Hvis du ikke er stedkendt, kan en taxi være at foretrække. I sammenligning med andre europæiske lande er de polske taxier billige. Turer koster mellem 1.20 til 2 zloty per kilometer. For lange taxiture bør du forhandle om prisen på forhånd.

Hvis du planlægger at rejse med tog er det en god ide at tjekke billetpriserne på forhånd. Prisen afhænger af hvilken type tog (regional-, hurtig- og eksprestog) og hvilken klasse, du rejser på. Komforten på første klasse er ikke meget forskellig fra at rejse på anden klasse, men forskellen på billetprisen vil til gengæld være stor. På nogle strækninger er det nødvendigt at reservere plads. Reservation sker på jernbanestationerne.