Skandinavisk folkemusik festival i Gdansk

Musik_festival_i_Gdansk_polennu

Hal&Nikolaj vil repræsentere den moderne danske folkemusik til den 31. Folke-musikfestival. PR Foto.

LÆS  22-årig repræsenterer Polen i Eurovision finalen

GDANSK: Den 31. folkemusik festival “Dzwieki Polnocy” med skandinaviske og polske folkemusik grupper.

LÆS  Koncerter aflyst ved Polens største musikfestival

En folkemusik festivalen i Gdansk byder på kende folkemusik fra Danmark, Sverige, Finland, Norge og Polen frem til den 4. august.

Tradition og modernitet

Festivalen, der gennemføres hvert andet år, er en del af et projekt som arrangeres af Østersøens Kulturcenter i Gdansk. Ideen er at præsentere de mest talentfulde musikere, der er inspireret af Østersø områdets folklore. Under festivalen optræder dem, der spiller traditionel folkemusik, og også dem, der udnytter traditionelle melodier og sammensmelter dem med moderne teknologier.

Danske melodier og danse

En særlig del af festivalen er danske danse- og musikworkshopper. Nikolaj Busk og Hal Parfitt-Murray vil præsentere traditionelle melodier fra områder i Danmark, mens Rikke Rasmussen samt Ulla Ann Jakobsen vil gøre deltagerne bekendt med danske danse. Til alle dansene vil Kristian Bugge akkompagnere på violin.

Folkemusik stjerner

Alle koncerterne finder sted i en kirke fra 1400-tallet, der nu bruges til kulturelle arrangementer.

Særlige instrumenter

Til Gdansk kommer der en lang række folkemusik stjerner: Antti Paalanen vil repræsentere nutidens finsk folkemusik, Nordic vil underholde med sin unik forbindelse mellem traditionel og eksperimentel folkemusik (de spiller bl.a. på nøgleharpe, som er en traditionelt svensk strygeinstrument), musisk duet Hal&Nikolaj vil repræsentere Danmark, Olav Mjelva (Norge), som i sin musik bruger et traditionelt norsk instrument hardangerfele, vil spille sammen med Erik Rydvall (Sverige). Derudover er to polske folkemusik grupper med: Olo Walicki Kaszebe II og Chlopcy kontra Basia.

LÆS  Tre dages gratis musikfestival tæt på Danmark

LÆS MERE
Eksternt link: 31. Folkemusik festival i Gdansk

LÆS  Koncerter aflyst ved Polens største musikfestival