Skuespiller valgt til ny Wajda-film om Lech Walesa

  Borys_Szyc_får_hovedrolle_i_ny_Wajda_film_om_Lech_Walesa_Polen

  Den 32-årige polske skuespiller Borys Szyc, skal formentlig spille hovedrollen som Lech Walesa i en ny Wajda-film om Solidarnosc i 80erne. Foto: solidarnosc.dk.


  WARSZAWA: Den polske skuespiller Borys Szyc, skal formentlig spille hovedrollen som Lech Walesa i en ny Wajda-film om Solidarnosc i 80erne.


  Hjemmesiden, solidarnosc.dk skriver, at Andrzej Wajdas kommende film om Lech Walesa og Solidarnosc i 1980, bliver med den 32-årige populære skuespiler, Borys Szyc, i hovedrollen som Lech Walesa. Da strejkerne startede i Gdansk i 1980 var Lech Walesa 37 år gammel.

  Ikke bekræftet

  Andrzej Wajda har endnu ikke villet be- eller afkræfte rygtet, men flere polske medier har andre kilder, der bekræfter historien om, at den 32-årige skuespiller får rollen som strejkeleder og formand for Solidarnosc.

  Katyn succes

  Den nu 85-årige polske instruktør Wajda, der har fødselsdag i dag, har senest lavet filmen Katyn, om de sovjetiske massakrer på den polske elite, hvor af de fleste var polske officerer. Mere end 22.000 blev dræbt ved nakkeskud i foråret 1940, efter ordre fra Sovjetunionens diktator Josef Stalin.

  Filmen blev nomineret til en Oscar.

  Lech Walesa film

  Andrzej Wajda annoncerede sine planer om at lave en film om Lech Walesa og Solidarnosc i 1980’erne, da han deltog på Berliner Festivalen i 2009.

  – Det, der bekymrer mig og gør mig vred i dag, er den situation, at helten fra Solidarnosc, Lech Walesa, der spillede en meget vigtig rolle i historien, bliver angrebet af folk, der er ingenting i sammenligning med ham, sagde Wajda dengang om baggrunden for at lave filmen.

  Optagelserne er endnu ikke begyndt, men filmen har vakt en del debat i Polen.