Soldater skal bygge felthospitaler til covid-19 syge

Warszawa_stadion_EM_2012_fodbold_Polen_polennu
Det nationale fodboldstadion i Warszawa, PGE Stadium, bliver taget i brug som det første felthospital til covid-19 syge polakker. I første omgang med 500 sengepladser. PGE Stadium blev bygget forud for slutrunden ved EURO 2012, der blev spillet i Polen og Ukraine. Arkivfoto.

WARSZAWA: Presset på de polske hospitaler med covid-19 syge stiger nu så meget, at hæren er sat ind for at bygge felthospitaler.

LÆS  Dagens polske corona tal: 55 døde polakker

Det nationale stadion i Warszawa, PGE Stadium, skal inddrages som felthospital – foreløbig med plads til 500 covid-19 patienter, og med mulighed for udvidelse til 2.000 senge. Det er kun et af mange nye felthospitaler, som den polske regeringstop vil bygge.

80.000 pladser

Michał Dworczyk, der arbejder for statsministeren, siger til wp.pl, at i takt med at sygehusene løber tør for ledige senge, så vil felthospitaler blive opstillet. Det er soldater der skal stå for de nye særlige felthospitaler, og foreløbig har forsvaret 80.000 senge til opstilling overalt i Polen, hvor der er brug for det.

Den polske regering er under stigende corona-pres, da såvel præsidenten som statsministeren gentagne gange har sagt, at Polen er forberedt på corona-pandemien.

Stadig plads i Warszawa

Der er fortsat cirka 600 ledige hospitalssenge i Warszawa-området til covid-19 syge, men med udviklingen i de polske corona-tal, kan et akut behov for senge hurtigt opstå.

PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  Dagens polske corona tal: 55 døde polakker

LÆS  Dagens polske corona tal: 22 døde polakker