Sopot indtaget af film-folk og strandgæster

  Film_festival_i_Sopot_ved_Gdansk_i_Polen

  Badebyen Sopot mellem Gdansk og Gdynia har indledt den 6. internationale filmfestival. Arkivfoto.


  SOPOT: Den populære badeby ved Gdansk har skudt den 6. internationale filmfestival i gang.


  Badebyen Sopot mellem Gdansk og Gdynia har mere end bade- og partyhungrende gæster for tiden, nu da sommeren endelig har fundet vej til området. Sopot Filmfestival blev skudt i gang i weekenden, og frem til lørdag vises der mere end 120 film.

  Film fra festivaler

  Det er den 6. internationale Sopot Film Festival der gennemføres, og det er formålet at vise de mest prisvindende film fra andre internationale filmfestivaler fra det forgangne år.

  To priser

  Der uddeles også to priser på festivalen. En pris til en debutspillefilm, der vises otte film fra hele verden der indgår i den konkurrence, ligesom der er en pris for kort-og animationsfilm, hvor der er 30 kandidater med på festivalen.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Sopot Filmfestival

  Blandt de film der vises på Sopot Filmfestivalen er den Oscar-vindende “Ida” af Pawel Pawlikowski og “Body” af Malgorzata Szumowska.

  Største filmfestival

  Polens største filmfestival, Gdynia Film Festival, der i september gennemføres for 40. gang inddrager også badebyen Sopot i festivalen, når den gennemføres, ligesom der vises film i byens biografer og på stranden under Gdynia Filmfestival.