Speedway finale i Polen ramt af skandale

speedway 1277325_533358266734848_1513973705_o
Speedway

Stelmet Fabulaz på podiet med deres guldmedaljer, der blev vundet uden kamp. PR-foto.


ZIELONA GORA: Speedway finalen i den polske superliga endte søndag i en skandale, da holdet fra Torun nægtede at deltage.


Speedway. Søndag skulle finalen i polsk speedways superliga køres mellem Unibax fra Torun og Stelmet fra Zielona Gora, men finalen blev aldrig kørt.

To skadede

Unibax afviste at deltage i kampen, da klubbens to bedste kørere Tomasz Gollob og Chris Holder var blevet skadet tidligere i turneringen og ikke nåede at blive klar til kampen. De to spilleres fravær svækkede klubben betydeligt.

Ønskede udsættelse

Unibax leder Slawomir Kryjom, bad om udsættelse af kampen, men det blev afslået.

– Betingelsen for, at en kamp bliver udskudt er, at begge hold godkender det, men det skulle være sket dagen før, ikke et par timer før kampen, sagde formand for juryen Stanislav Bazela.Efter afvisningen meddelte Slawomir Kryjom, at hans hold ikke ville køre i finalen, da de ikke fik lov til at udskyde den.

Historisk skandale

Det er en af de største skandaler i polsk speedways historie. Sejre uden kamp er forekommet tidligere, men det har altid været i kampe uden afgørende betydning, hvorimod finalen i søndags skulle have været set af tusindvis af Speedway fans.

Skuffede fans

– Beslutningen har forvandlet en vigtig sportsbegivenhed til en farce. Unibax har gjort sig selv og polsk speedway til grin og frataget Stelmet glæden ved titlen. Det er ikke sjovt at få en guldmedalje uden kamp, sagde en skuffet fan fra Torun, Joachim Przybyl til tv nSport.

Alvorlige konsekvencer

Det vurderes, at den aflyste finale vil få store konsekvenser for polsk speedway og for sportens markedsværdi. Forhandlinger med sponsorer bliver mere komplicerede til næste sæson, og mange skuffede tilskuere kan vende sporten ryggen.

Mulig straf

Der er mange muligheder for at straffe klubben fra Torun. Den polske speedway superliga kan påbyde Unibax at betale en økonomisk kompensation, give dem negative point ved starten af næste sæson, fratage dem deres medaljen, og i sidste ende ekskludere dem fra superligaen.