Sportsminister stopper efter anklager om korruption

  Miroslaw Drzewieck har taget sin afsked som sportsminister, efter vedholdende beskyldninger om, lobbyarbejde for den polske spilleindustri, der ville have staten til at fjerne afgifter på spil. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens minister for sport, Miroslaw Drzewieck, trådte i går tilbage efter beskyldninger om korruption. Ministeren vil renses for anklagerne.


  Vedholdende rygter om, at den polske minister for sport, Miroslaw Drzewieck, arbejder for spilleindustrien, fik i går sportsministeren til at søge sin afsked.

  Det skete ved et pressemøde klokken 11, hvor ministeren kortfattet meddelte:

  – I dag har jeg besluttet mig for at indgive min afskedsbegæring til premiereminister Donald Tusk. Det er en beslutning jeg selv har truffet, sagde Dzewiecki til de fremmødte journalister.

  Den afgående minister slog fast, at han er uskyldig og udtrykte ønske om, at sagen vil blive undersøgt til bunds, så han kan blive renset, og forhåbentlig vende tilbage til ’sit’ ministerkontor igen.

  Ingen kommentar

  Efter de få ord, afviste Drzewiecki at svare på spørgsmål fra journalisterne, men sagde på vejen ud, at han vil gøre sit yderste for at bistå til opklaringen af sagen overfor det centrale anti-korruptionskontor i Warszawa.

  Flere beskyldninger

  I sidste uge blev Borgernes Platforms gruppeformand i Sejmeni, Zbigniew Chlebowski også mødt med anklager om, at han og Drzewiecki skulle have holdt møder med virksomheder indenfor spilleindustrien.

  Ifølge beskyldningerne skulle de to politikere påvirke et lovforslag, der vil betyde øgede afgifter fra spil til den polske stat.

  Gamble-gate

  Sagen fylder meget i de polske medier, og en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Homini Institute fastslår, at ‘Black Jack-affæren’ eller ‘Gamble-gate’ som den kaldes i folkemunde, nu truer hele Donald Tusks regering og hans parti Borgernes Platform.

  Stor tilbagegang for regeringen

  Borgernes Platform er styrtdykket i meningsmålingerne, da både Chlebowski og Drzewiecki er medlemmer af regeringspartiet.

  Støtten til Borgernes Platform i den polske befolkning, er faldet med seks procentpoint efter ’Gamble-gate’ blev omtalt første gang i medierne.

  Tilslutningen til regeringspartiet ligger nu på 40,9 procent. Støtten til det største oppositionsparti, Lov og Retfærdigheds-partiet er i samme periode steget fra 27,1 til 28,3 procent.

  Flere iagttagere hævder, at den polske sportsminister blev tvunget til at gå af, for at stoppe regeringens tilbagegang i meningsmålingerne ovenpå korruptionsanklagerne.