Statsminister Donald Tusk stiller op for sidste gang

  Donald_Tusk

  Statsminister Donald Tusk har meddelt at hans næste periode, hvis han bliver genvalgt, også bliver hans den sidste. Foto: Grzegorz Roginski.


  WARSZAWA: Polen statsminister, der er i valgkamp forud for valget den 9. oktober, har meddelt at han stiller op som statsministerkandidat for sidste gang.


  Polens statsminister Donald Tusk har stillet op for sidste gang. På et valgmøde med virksomhedsejere i Pila, sagde Donald Tusk:

  – Hvis jeg vinder valget, vil jeg være en god statsminister, men det bliver min sidste periode.

  Donald Tusk er midt i sin valgkampagne, og kører Polen tyndt i sin kampagnebus. På sin tur sagde han til journalister:

  – Polen har brug for en regering, der vil føre en politik, der kan sikre den økonomiske vækst, sagde Donald Tusk, at der bliver brug for reformer, og stram økonomistyring.

  Fundamentet er EU

  Donald Tusk sagde, at EU er vigtig for den polske økonomi, og en af regeringens største prioriteter er at opnå støtte på 300 milliarder zloty fra EU’s næste budget, som behandles under Polens formandskab.

  Seks procent foran

  Ifølge den seneste meningsmåling, får Donald Tusks Borgernes Platform (PO) støtte fra 36 procent af vælgerne, mens 30 procent ventes at støtte rivalerne fra Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  Der er valg til parlamentet den 9. oktober.