Statsminister: Fald i smittetal – Polen lukker ikke ned

Statsminister Mateusz Morawiecki er tilfreds med corona-udviklingen i Polen, men opfordrer fortsat polakkerne til at blive hjemme mest muligt. Foto: Krystian Maj/KPRM.

WARSZAWA: Trods høje corona-tal i Polen, så er statsministeren tilfreds med udviklingen, og lover at landet ikke lukkes ned.

LÆS  Corona tal fra Polen: 7.316 smittede polakker

– I denne uge begyndte antallet af corona-smittede at falde for første gang i to måneder. Selvom antallet af smittede i forhold til indbyggertallet (65 pr. 100.000) stadig er højt, så er der tale om det første tegn på stabilisering, og et bevis for, at vores strategi med restriktioner virker, skrev statsminister Mateusz Morawiecki på de sociale medier.

Ny standard

For kort tiden siden sagde den polske statsminister, at hvis smittetallet nåede op på mellem 70 og 75 pr. 100.000 indbyggere, så ville der blive indført en total nedlukning af landet.

LÆS OGSÅ: CORONA I POLEN – DAG FOR DAG

– Vi behøver ikke at indføre national karantæne. Efter samtale med det medicinske råd har vi besluttet, at hvis antallet af smittede forbliver på det nuværende niveau, så er mere radikale skridt ikke nødvendige, siger Morawiecki fredag. Statsministeren understreger dog, at det fortsat er vigtigt at overholde reglerne, og blive hjemme mest muligt.

Statsministeren og præsident Andrzej Duda, har gentagne gange forsikret polakkerne om, at der er styr på corona-situationen i Polen.

LÆS OGSÅ: CORONA I POLEN – DAG FOR DAG

PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  Corona tal fra Polen: 312 smittede polakker

LÆS  Corona tal fra Polen: 196 smittede polakker