Statsminister: Intet udgangsforbud nytårsaften

nytårsaften politi
Der bliver ikke noget udgangsforbud nytårsaften som ellers varslet. Det oplyste den polske statsminister på et pressemøde søndag. Dermed undgås også en klar konfrontation mellem politi og abortdemonstranter, der har varslet demonstrationer foran Jaroslaw Kaczynskis hus i Warszawa nytårsaften. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens statsminister siger søndag, at der ikke bliver indført udgangsforbud nytårsaften, som det ellers tidligere er blevet varslet.

LÆS  EU-formand står fast: Ingen penge før ændringer

Der bliver alligevel ikke udgangsforbud i Polen nytårsaften klokken 19.00 og frem til den 1. januar 2021. Det sagde den polske statsminister Mateusz Morawiecki på et pressemøde søndag.

LÆS OGSÅ: Ny coronaregler: Nytårsaften aflyst i år

Udgangsforbud kræver undtagelsestilstand

Flere oppositionspartier har udtrykt kritik af det varslede udgangsforbud, og hævdet at det var i strid med forfatningen. Og det medgiver statsministeren nu.

– Hvis vi skal indføre udgangsforbud, kræver det at vi får præsidenten til at erklærer undtagelsestilstand. Det mener vi ikke er nødvendigt, sagde præsidenten på dagens pressemøde.

Rolig nytårsaften

Statsministeren opfordrer dog fortsat polakkerne til at blive indendørs og til ikke at bruge fyrværkeri nytårsaften. De øvrige forsamlingsregler er fortsat gældende – understregede statsministeren.

Undgår sammenstød

Med beslutningen undgår den polske statsminister også nye unødvendige sammenstød mellem politiet og abort-demonstranter, som har varslet demonstrationer foran partiformand Jaroslaw Kaczynskis hus i Warszawa nytårsaften.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

Støt polennu.dk
Støt polennu.dk. Tryk på banner.
Støt polennu.dk og få flere nyheder.
Støt med f.eks. DKK
200,00 – DKK 500,00 – eller DKK 1.000,00

 

LÆS  Tre savnede polakker fundet omkommet i bjergene

LÆS  Corona tal fra Polen: 684 smittede polakker