Statsminister kritiserer Europa for hykleri i Libyen

  Polens_statsminister_kritiserer_interventionen_i_Libyen

  Donald Tusk kommer med sin kritik af de europæiske lande, få måneder før, Polen overtager formandskabet i EU. Foto: Kancelaria Premiera.


  WARSZAWA: Europas militære kampagne i Libyen skaber et indtryk af, at Vesten kun griber, når der er olieinteresser på spil, mener Polens statsminister Donald Tusk.


  Hvis Europa vil forsvare mennesker mod diktatorer, overgreb, tortur og fængsel, må det være udtryk for en generel holdning, lyder det fra den polske statsminister Donald Tusk i et interview i avisen Gazeta Wyborcza.

  Universelle principper

  – Er Libyen ikke bare endnu et udtryk for det europæiske hykleri, når man ser på, hvordan Europa har behandlet Gaddafi i de seneste år eller endda måneder? spørger han.

  Donald Tusk argumenterer for, at principper må være universelle og ikke kun blive påberåbt, når det er bekvemt, profitabelt eller sikkert.

  Overgreb andre steder

  I den polske leders øjne risikerer Europa at skabe det indtryk, at interventioner kun finder sted, når der er olieinteresser på spil.

  Han nævner, at der også i Syrien, Yemen og Bahrain har fundet overgreb sted uden vestlige militæraktioner har været på tale.