Statsminister: Polen får et ”gyldent årti” med EU-penge

Den polske statsminister Mateusz Morawiecki blev hyldet og fik blomster, da han orienterede det polske parlament om budget-aftalerne med EU-lederne. Foto: Adam Guz, KPRM.

WARSZAWA: Statsminister Morawiecki havde ikke ventet, at Polen kunne få så mange penge i den nye EU budgetaftale, sagde han i det polske parlament.

LÆS  Corona tal fra Polen: 198 smittede polakker

Det var en stolt polsk statsminister, der onsdag kunne fremlægge resultatet af forhandlingerne om budget og hjælpepakke i EU i det polske parlament Sejmen.

– Den Europæiske Unions budget er chancen for et ”gyldent årti” med velstand i Polen, sagde Mateusz Morawiecki i det polske parlament onsdag.

Corona-penge til veje og jernbaner

– Vi har fået mere end nogen kunne have forestillet sig for bare et par måneder siden, sagde en glad polsk statsminister. Han sagde også, at Polen vil bruge midlerne fra EU’s corona-pakke til at bygge nye veje, jernbanelinjer og gennemføre andre infrastrukturprojekter for at sætte gang i økonomi.

Polen er en af de største modtagere af EU-pengene efter aftalen mellem EU-stats- og regeringscheferne. Det gælder såvel den særlige corona-hjæpepakke og budgettet fra 2021 – 2027.

– Dette er enorme, ekstra penge, der ikke var på bordet før, sagde Morawiecki i Sejmen onsdag.

I dag skal Europa-Parlamentet tage stilling til aftalen.

LÆS OGSÅ: EU-penge til Polen uden betingelser om retsstat.

Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  Corona tal fra Polen: 198 smittede polakker
LÆS  Dagens polske corona tal: 342 døde polakker