Statue af Ronald Reagan i Warszawa

  Ronald_Reagan_statue_i_Warszawa_Polen_polennu

  Ronald Reagan var populær i Polen, og han støttede bl.a. Solidarnosc og Lech Walesa. Nu kommer der en statue af ham i Warszawa. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Lech Walesa har sagt ja til at præsentere en ny statue af den tidligere amerikanske præsident, Ronald Reagan, der støttede Solidarnosc.


  En bronzestatus af den tidligere amerikanske præsident, Ronald Reagan, vil blive opstillet i Warszawa på Ujazdowskie vejen, ikke langt fra den amerikanske ambassade på mandag.

  Den amerikanske præsident spillede en stor rolle for kommunismens kollaps. Ikke mindst huskes hans tale ved Brandenburger Tor i Berlin i 1987, hvor han krævede muren revet ned.

  Ved talerstol

  -Statuen viser Reagan under en tale bag en talerstol, siger billedhuggeren Wladyslaw Dudek, der siger, at ideen kom fra den pensionerede forretningsmand Janusz Dorosiewicz, der er formand for Polens Ronald Reagan Foundation.

  Mandag

  Lech Walesa skal afsløre statuen, og den amerikanske ambassadør Lee A. Feinstein og Polens genudpegede udenrigsminister, Radoslaw Sikorski er bland talerne. Det er borgmester i Warszawa, Hanna Gronkiewicz-Waltz, der er vært for arrangementet på mandag.