Den myrdede Gdansk borgmester Pawel Adamowicz enke, Magdalene Adamowicz - her sammen med lederen af Det Store Juleorkester, Jerzy Owsiak, der har meddelt at den 29. indsamlingsfinale udskydes til den 31. januar. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

GDANSK: Polens største landsindsamling – Det Store Juleorkester – bliver foreløbig udsat til den 31. januar, oplyser Jerzy Owsiak.

LÆS  Danskere kan flyve med LOT til København

Den 29. udgave af Polens største landsindsamling – Det Store Juleorkester (WOSP) – er blevet udsat på grund af corona-restriktionerne i Polen. Meningen var at finalen skulle være den 10. januar. Men nu har lederen og initiativtageren til indsamlingen, Jerzy Owsiak meddelt at finaleaftenen udskydes til den 31. januar. Det sker efter at der er indført nye corona-restriktioner fra den 28. december til 17. januar.

LÆS OGSÅ: Polens største indsamling i denne weekend

Den 31. januar

 – Vi var klar til den 10. januar, ikke alene i Polen, men over hele verden. Vi har 1.362 indsamlingssteder, trods pandemien. Vi har overvundet en masse modgang, men vi er stadig klar til at indsamle penge til bedre sundhed og for at redde liv, siger Jerzy Owsiak.

LINK TIL INDSAMLINGEN

– Lad os gøre alt for at vores slogan “Vi vinder” til det slogan, der forener os alle. Gode ​​mennesker, mennesker, der ser optimistisk på vores land, og som ønsker, at Polen respekteres overalt i verden, sagde lederen af indsamlingen. Det Store Juleorkester er tidligere blevet chikaneret af den polske regering, der tidligere har forbudt statsinstitutioner at give bidrag til indsamlingen.

Borgmester myrdet

Det var ved et finaleshow til indsamlingen for to år siden, at den populære Gdansk borgmester Pawel Adamowicz blev myrdet efter hans åbningstale. Den afdøde borgmester deltog selv i indsamlingerne med raslebøsse på gaderne i Gdansk.

LÆS  30.000 polakker i udlandet har bestilt hjemrejse

LÆS OGSÅ: Gdansk borgmester død

pawel_adamowicz_valg_2018
Den myrdede borgmester Pawel Adamowicz ved indsamlingen, Det Store Juleorkester.

Vil du også støtte polennu.dk?
Du kan gøre det her ved at donere DKK 100,00 – DKK 200,00

eller DKK 500,00

 

LÆS  Femten polakker begår selvmord hver eneste dag
Den populære 53-årige borgmester i Gdansk, Pawel Adamowicz blev myrdet med en stor kniv. Borgmesteren døde dagen efter af sine kvæstelser. Her mindes Adamowicz på årsdagen for mordet. Privatfoto