grønne_vinde_blæser_over_det_nordlige_polen

Vindmølleparker vokser frem langs Polens Østersøkyst. Arkivfoto


HELLERUP: I Pomorskie regionen i det nordlige Polen er der stigende interesse for vedvarende energi. Det åbner muligheder for danske virksomheder.


Vedvarende energi er en sektor i vækst i Polen. Den nordlige region Pomorskie har med sin placering ved Østersøen særligt gode muligheder for at udnytte vindkraft.

Det giver danske firmaer indenfor vedvarende energi muligheder, som repræsentanter for regionen og byen Gdansk vil orientere om på et seminar i Hellerup tirsdag 8. maj.

Regionen er kendt for sin væftsindustri, som de senere år har suppleret kerneforretningen med fremstilling af blandt andet tårne til vindmøller.

Polske leverandører

Et af emnerne på seminaret er danske virksomheders muligheder for at bruge de polske firmaer som leverandører eller under leverandører i forbindelse med projekter indenfor vedvarende energi.

Regionsborgmesteren i Pomorskie regionen, Mieczyslaw Struk deltager i seminaret sammen med borgmestern i Gdansk Pawel Adamowicz.

Fejring af nationaldag

Alle deltagere er efterfølgende inviteret til fejring af den polske nationaldag på Polens Ambassade, der ligger fem minutters gang fra Hellerup Park Hotel, hvor seminaret finder sted.

Link til side med program for seminaret og tilmeldingsblanket