Store bøder for at sende spam-mails fra Polen

  WARSZAWA: It-nørder der udsender spammails fra Polen går en utryg fremtid i møde. Fra 2010 straffes ’spammerne’ med bøder på op til 100.000 zloty.


  WARSZAWA: It-nørder der udsender spammails fra Polen går en utryg fremtid i møde. Fra 2010 straffes ’spammerne’ med bøder på op til 100.000 zloty.


  Ministeriet for infrastruktur i Polen vil iværksætte en kampagne, der skal reducere omfanget af spammails på internettet. Bøder på op til 100.000 zloty er en del af ’anti-spam pakken’, som skal gælde i Polen fra 2010.

  Trist rekord

  90 procent af de e-mails der sendes i Polen, skønnes at være spammails, oplyser det polske sikkerhedsfirma, Panda. Polen indtager i forvejen en trist sjette plads over lande i verden, der sender flest spammails. Det vil den polske regering nu gøre noget ved.

  Ny lov

  Gennem ændringer i loven om Telekommunikation, vil ministeriet for infrastruktur have åbnet en ny enhed, der skal hedde ’spam-boksen’, hvor alle borgere kan indberette spam, som så vil blive efterforsket og retsforfulgt af denne nye særlige it-politienhed.

  De polske operatører vil blive pålagt at advare deres kunder om konsekvenser ved spammailing, og tilbyde dem gratis sikkerhedssystemer.

  – Hvis en spammer ignorerer en advarsel fra sin udbyder, eller fra den nye enhed, så vil det fra næste år omgående udløse en bøde, siger Jacek Strzalkowski, der er talsmand for den polske Telestyrelse.

  Penge i spam

  For at tjene 800 euro skønnes det, at en ’spammer’ skal sende mellem 1 og 10 millioner e-mails. Det anslåes, at det samlede marked for spam-udsendelser er på 10 milliarder euro om året.

  Spammails udgør et stadig større problem. Tendens er den samme overalt i verden, men i Polen vælger man nu at gøre en særlig indsats for at løse problemet.