Store vandmasser har skabt kaos i det sydlige Polen

  De voldsomme vandmængder har ikke kun fået kloaker og floder til at løbe over. Utallige huse, broer og veje i det sydlige Polen er skyllet væk. Arkivfoto.


  WROCLAW: Voldsomme oversvømmelser har skyllet huse, veje og broer væk i det sydlige Polen. Områderne op mod den tjekkiske grænse er værst ramt.


  Flere regioner i det sydlige Polen kæmper mod enorme vandmasser. Talrige broer, veje og huse og hele ejendomme er skyllet væk af regn og smeltevand.

  Befolkningen i de værst udsatte områder er blevet evakueret og hæren, brandvæsen og mange andre enheder er sat ind, for at hjælpe ofrene for oversvømmelserne.

  Frygt for mere vand

  I de sydlige områder i Polen, som grænser op til Tjekkiet, er alarmberedskabet blevet hævet i går.

  De næste dage er der nemlig udsigt til nye regnskyl i de tjekkiske områder. Det betyder, at vandstanden atter hæves flere steder i det sydlige Polen, fordi de to landes floder, vandløb, søer og andet er tæt forbundet med hinanden.

  Få forsikret

  De talrige huse der er væltet omkuld af vandmasserne er i stor udstrækning ikke forsikret. Derfor er det også nødvendigt med en økonomisk håndsrækning for at genetablere lokalsamfundene.

  Den fungerende premierminister Grzegorz Schetyna har oplyst, at regeringen har afsat 65 millioner zloty til genopbygning af infrastruktur, og foreløbig en pulje på 100 millioner zloty til at hjælpe ofrene for oversvømmelserne.

  Det ventes, at de første udbetalinger af penge til ofrene, allerede kan udbetales i denne uge.